Arnica Montana Hotel

Η Αrnica Montana είναι ένα μικρό παραδοσιακό κατάλυμα στην καρδιά του Ανατολικού Πηλίου στην Τσαγκαράδα, ένα χωριό σημείο αναφοράς όλης της περιοχής του Πηλίου, τόσο γιατί η ίδια έχει να προσφέρει πολλά στον επισκέπτη, όσο και για το ότι αποτελεί το κατάλληλο ορμητήριο για να περιηγηθεί και να γνωρίσει ο επισκέπτης ολόκληρο το βουνό των Κενταύρων.

Η  Αrnica Montana βρίσκεται  πάνω στο κεντρικό λιθόστρωτο καλντερίμι που ενώνει τις δύο μεγαλύτερες συνοικίες της Τσαγκαράδας, τη συνοικία των Αγ. Ταξιαρχών και της Αγ. Παρασκευής.

Ένα κλασικό πηλιορείτικο σπίτι του 18ου αιώνα που ανακατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1910, αναπαλαιώθηκε τώρα προσεκτικά αξιοποιώντας, παλιά αντικείμενα και δομικά υλικά, με σεβασμό και νοσταλγία που γεννήθηκε από οικογενειακές φωτογραφίες κι ιστορικές αφηγήσεις αγαπημένων προσώπων .

Έτσι η Αrnica Montana αποτελεί πλέον ένα μικρό κατάλυμα που ισορροπεί ανάμεσα στην αίσθηση του σπιτιού και του ξενοδοχείου και εξυπηρετεί πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες φιλοξενίας περιπατητών, φυσιολατρών και περιηγητών που επιθυμούν να ζήσουν κοντά στη φύση, αφήνοντας για λίγες μέρες κλειδωμένο το αυτοκίνητο τους.

Η Αrnica Montana απέχει 50 μέτρα περίπου από αγροτικό αυτοκινητόδρομο με τον οποίο συνδέεται με το κεντρικό καλντερίμι κι αποτελείται από τρείς ξεχωριστούς χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και δέκα άτομα.

Με τα πόδια από την   Αrnica Montana μπορείτε να επισκεφθείτε την επιβλητική Κούτρα, ένα βράχο με απίστευτη θέα στο φαράγγι του Μυλοπόταμου, τη ράχη Πλατανάκια, τις δύο  πλατείες της Τσαγκαράδας μέσα από μια πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή, αλλά και να επιχειρήσετε  με τη βοήθεια οδηγού μεγαλύτερες πεζοπορικές εξορμήσεις στα καγκιόλια της Νταμούχαρης, στο ξωκλήσι του Άθωνα, αλλά και κατάβαση στο φαράγγι του Μυλοπόταμου.

Με το όχημα σας μπορείτε από το κατάλυμα  Αrnica Montana να προσεγγίσετε στα 4,5 χλμ τη φημισμένη παραλία του Μυλοποτάμου, ενώ σε μεγαλύτερες αποστάσεις βρίσκονται οι παραλίες Φακίστρα, Νταμούχαρη, Παπά Νερό, Αγ. Ιωάννης, Άγιοι Σαράντα  και Λιμνιώνας.

Ο ξενώνας Αrnica Montana περιστοιχίζεται από πέτρινες αυλές φυτεμένες με βότανα κι αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή  φυσικών προϊόντων ατομικής περιποίησης που θα βρείτε στο μπάνιο σας.

Στο ισόγειο υπάρχει ένας κομψός κοινόχρηστος χώρος, αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες οι περισσότεροι επισκέπτες απολαμβάνουν τους εξωτερικούς χώρους παίρνοντας το πρωινό τους κάτω από την πέργκολα με το γέρικο κλήμα δίπλα στην παλιά πέτρινη βρύση , ή πίνοντας ένα χειροποίητο λικέρ ή ένα φροντισμένο κοκτέιλ στο πέτρινο ανάκλιντρο κάτω από τη μανόλια.

Στη μεγάλη κεντρική αυλή του καταλύματος θα απολαύσετε το πρωινό σας, φτιαγμένο με αγνά υλικά επιλεγμένα από την περιοχή  και με τη φροντίδα κι επίβλεψη των υπεύθυνων του εστιατορίου Δειπνοσοφιστής, με το οποίο ο ξενώνας Αrnica Montana αποτελεί ενιαία επιχείρηση.

Μην χάσετε ,-αν σας δοθεί η ευκαιρία-,να συμμετέχετε στα μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται αυθόρμητα στο Ντάμι , -το πέτρινο σπιτάκι της αυλής, όπου στεγάζεται το παραδοσιακό μαγειρείο του ξενώνα, με τον παλιό ξυλόφουρνο και τα μαγειρικά σκεύη εποχής- ώστε να πειραματισθείτε στη δημιουργία τοπικών συνταγών και να απολαύσετε ένα αληθινό πηλιορείτικο γεύμα.

Αρέσει σε %d bloggers: